Zoo

Krybdyr

Kongepython

Pytonen lever på jorden, og gemmer sig i huler om dagen. Den er mest aktiv i skumringstiden – morgen og aften. Kongepytonen lever alene udenfor parringstiden. Kongepytoner har et udmærket syn og lugtesans. De lugter dog med deres tvedelte tunge, der efter at have været ude i luften, føres op til nogle specielle sanseceller i ganen, der så giver besked til hjernen, hvad der var af duftstoffer på tungen. Pytoner har også varmefølsomme gruber langs snuden, der kan opfange varmen fra deres byttedyr.

Kongeboa

Som ungdyr lever de en stor del af deres liv i træerne, men jo ældre og dermed tungere de bliver, jo mere tid bruger de på jorden. De overtager gerne andre dyrs huler, hvor de kan søge tilflugt fra rovdyr. Boaen er nat- og skumringsaktiv. Kongeboaer foretrækker at leve alene. I parringstiden udskiller hunner dog duftstoffer der tiltrækker hanner, og er der flere hanner må de kæmpe om at få lov til at parre sig med hende. Det foregår ved brydekampe, hvor hannerne prøver at klemme den anden mod jorden.

Snorreskildpadde

De lever mest alene og har deres egne jordhuler, der kan være 3 meter dybe. Her trækker de sig tilbage til, hvis det er for varmt eller koldt. Skildpadderne er primært nataktive for at undgå at blive dehydrerede, men solbader gerne om morgenen for at blive varmet op ovenpå en kold nat.

Leopardskildpadde

Leopardskildpadden findes på tørre græsstepper, savanne og kratskov. De tåler ikke fugtigt og koldt klima. De lever mest alene men er i stand til at kommunikere med hinanden med lyde. De mødes typisk i forbindelse med parring og både hunner og hanner opsøger aktivt en partner. Hannerne kæmper om hunnerne ved at skubbe til hinanden og prøver at vælte den anden. Hunnen parrer sig kun med en han, hvorefter hun lægger æggene, og forlader dem.

Se vores andre dyr

I vores tropiske anlæg kan I opleve slanger, insekter, et væld af farverige fugle og meget mere. Tag med dyrepasseren på guidet tur i parken og få spændende historier om de enkelte dyr.