Gibbonabe-unge i Glad Zoo

Fjerde gang var lykkens gang for Mathilde og Mathias. I slutningen af januar måned i år, fik de en længe ønsket unge. De første 3-5 dage var alle antenner ude, da parret de tre første gange har set deres unge dø inden for den første uge.

"Efter 2 uger var ungen stadig i live, og vi begyndte at tro på miraklet var sket", udtaler Zoo direktør Kristian Jessen og fortsætter: "Ungen var så stor, at den havde kraft til at starte mælkeproduktionen op. Forældrene er kærlige, og passer rigtig godt på ungen. Det er Mathilde, der skal have den største ros. Det er nemlig hende, der har ungen på maven. På maven er ungen beskyttet mod vind og vejr - og mod farer udefra".

Kærlighed ved første blik

De 2 voksne gibbonaber er henholdsvis 10 og 9 år. De blev sat sammen i 2011. At sætte aber sammen er ikke altid lige nemt, fortæller Kristian. Man kan risikere at de ikke kan lide hinanden, og så kan de i værste tilfælde slå hinanden ihjel.

For Mathilde og Mathias var det kærlighed ved første blik. De er vilde med hinanden, og besøger man Glad Zoo, vil man med stor sandsynlighed høre de to voksne synge. Gibbonaber synger af to grunde. Den ene er for at afmærke territoriet, det foregår mest om morgenen og om aftenen. Den anden grund er for at styrke parforholdet. Det kan høres 5 km. væk, når de rigtig synger igennem.