Zoo

Fugle

Blågul Ara

Denne ara er udbredt i Sydamerika, men findes også Panama. Araerne foretrækker tropisk regnskov, men træffes også i subtropisk skov og på savanne. Den holder til i våde eller sumpede områder.

Araer bruger det meste af dagen på at finde føde, men bruger også en del tid på at ordne fjerdragten. Voksne araer er generelt ret aggressive, og har et utrolig kraftigt bid. På trods af deres størrelse og bid, bliver de jagtet af harpyørne og høgeørne, og mennesker samler deres unger ind som kæledyr.

Araen danner par for livet, og yngler højt oppe i regnskoven. Som regel i et udgået palmetræ. Både hannen og hunnen passer ungerne. Udenfor yngletiden samler araerne sig i flokke, hvor parrene dog altid holder sig tæt ved hinanden.

Emu

Emuen er verdens næststørste fugl. Den er dagaktiv, og den bruger det meste af dagen på at søge føde. Den er et flugtdyr, hvilket vil sige at den løber hvis den føler sig truet. Den kan løbe op til 50 km/t, og er også en god svømmer.

Den lever i Australien, og dens nomadiske livsstil bringer dem vidt omkring. Den lever på buskstepper og græssletter over det meste af Australien og foretrækker subtropisk klima. Den undgår tæt skov og holder sig gerne i nærheden af vand.

Emuerne lever typisk alene, men kan under vandringer efter føde og vand finde sammen i større flokke. I yngletiden finder de sammen i par, men en hun kan godt have flere hanner. Det er nemlig hannen der ruger på æggene. Efter hunnen har lagt æggene ruger han indtil klækningen, uden at tage næring til sig. Han kan i den periode tabe op til 10 kg, hvilket svarer til 15 – 25 % af dens kropsvægt. Det er også hannen der passer kyllinger, og de bliver sammen med ham i op til 7 måneder.

Latterfugl

Latterfuglen lever i Australien. Den er i nyere tid blevet introduceret til Tasmanien og New Zealand. Den foretrækker fugtige og skyggefulde levesteder, gerne i nærheden af skov. De lever sammen i små grupper på 3 eller flere fugle. Dens sang lyder som en højlydt menneskelatter, hvilket har givet dem deres navn. De yngler i høje træer og oftest nær vandhuller og floder.

Se vores andre dyr

I vores tropiske anlæg kan I opleve slanger, insekter, et væld af farverige fugle og meget mere. Tag med dyrepasseren på guidet tur i parken og få spændende historier om de enkelte dyr.

Vi bruger cookies – så er det sagt. Tyg dig igennem vores cookiepolitik her