Zoo

Krybdyr

Tigerphyton

Tigerpytonen er en af de største kvælerslanger i verden, den siges at kunne blive helt op til 7 meter, men det er vist ekstremt sjældent. Hunnerne bliver en del større og tungere end hannerne, faktisk er næsten reglen at en hun vejer det dobbelte af en han, selvom de er lige lange.

De spiser stort set alt, hvad der har en passende størrelse – det kunne være alt fra rotter til små hjorte. I fangenskab er foderet dog oftest rotter og kaniner. Tigerpytonen var tidligere et yndet hobbydyr i Danmark, men har de senere år været forbudt at holde for private.

I Florida har undslupne individer dannet en invasiv population, som i dag et problem for den naturlige balance i området. Som voksne har de her ingen naturlige fjender, og er kendt for at æde alt fra alligatorer og hjorte til folks hunde.

Kongeboa

Som ungdyr lever de en stor del af deres liv i træerne, men jo ældre og dermed tungere de bliver, jo mere tid bruger de på jorden. De overtager gerne andre dyrs huler, hvor de kan søge tilflugt fra rovdyr. Boaen er nat- og skumringsaktiv. Kongeboaer foretrækker at leve alene. I parringstiden udskiller hunner dog duftstoffer der tiltrækker hanner, og er der flere hanner må de kæmpe om at få lov til at parre sig med hende. Det foregår ved brydekampe, hvor hannerne prøver at klemme den anden mod jorden.

Sporreskildpadde

De lever mest alene og har deres egne jordhuler, der kan være 3 meter dybe. Her trækker de sig tilbage til, hvis det er for varmt eller koldt. Skildpadderne er primært nataktive for at undgå at blive dehydrerede, men solbader gerne om morgenen for at blive varmet op ovenpå en kold nat.

Se vores andre dyr

I vores tropiske anlæg kan I opleve slanger, insekter, et væld af farverige fugle og meget mere. Tag med dyrepasseren på guidet tur i parken og få spændende historier om de enkelte dyr.

Vi bruger cookies – så er det sagt. Tyg dig igennem vores cookiepolitik her