Zoo

Om Zoo

Glad Zoo er for hele familien

Mere end 80 forskellige dyrearter

I vores tropiske anlæg kan I opleve slanger, insekter, et væld af farverige fugle og meget mere. Tag med dyrepasseren på guidet tur i parken og få spændende historier om de enkelte dyr. Besøg caféen og få en forfriskning – eller gå i kiosken, hvor du kan købe mad og souvenirs. Nyd Jeres medbragt mad på en af vores hyggelige terrasser, hvor der også er mulighed for at grille. Benyt naturlegepladsen og legeområderne med hoppepuder. Om man er til eksotiske slanger, fløjtende vildhunde, kælne geder, afslappende vandreture, sjove legepladser med hoppepuder eller noget helt andet, så har vi uforglemmelige oplevelser for alle.

Glad Zoo er for hele familien

Og i vores zoologiske have kommer I helt tæt på dyrene. Vi ved meget om de mange eksotiske dyr, deres dagligdag og historie, og vi deler gerne vores viden med jer. Hos os besøger du nemlig ikke bare dyrene men også dyrepasserne. Vi glæder os til at vise jer den dejlige park og de forskellige dyr fra hele verden.

Mere end en zoologisk have

Udover formidlingen til de besøgene, samarbejder Glad Zoo med folkeskolerne i lokalområdet. Der er også et tæt samarbejde med Glad Fagskole, hvor Glad Zoo indgår i uddannelsen af unge på den Særlig Tilrettelagte Ungdomsuddannelse (STU). Glad Zoo bidrager til uddannelserne gennem praktik- og læringsforløb og med mulighed for efterfølgende beskæftigelse i parken eller hos samarbejdspartnere. Glad Zoo rummer med dyrene, tilgangen og de forskellige arbejdsområder unikke muligheder for elever og ansatte på særlige vilkår. Samtidig tilfører elever og ansatte en værdi for de besøgende i Glad Zoo.

Glad Zoo indgår i et stort netværk af samarbejdspartnere. Som andre danske zoologiske haver, er Glad Zoo medlem af ISIS, hvor zoologiske haver verden over registrerer deres dyr. Vi arbejder efter EAZA standarder. Det indebærer bl.a., at dyr byttes indbyrdes. Herudover deltager vi i flere avlsprogrammer for truede dyr under EAZA.

Glad Zoo er ejet af Glad Fonden, som også driver virksomheder indenfor design, teater, køkken, medier og uddannelse. Alle virksomheder er baseret på et tæt samarbejde mellem mennesker med og uden handicap.

Glad Zoo har i 2024 modtaget midler fra LAG Billund – Vejen til fornyelse og reparationer af udvalgte områder i haven, så vi kan følge med i takt med den stigende publikumsinteresse.

Pengene er blevet brugt til at renovere og forny toiletbygningen, bl.a. så den fremstår mere handicapvenligt samt til opsætning af outdoor-skilte ved motorvejen for at fremme synligheden og få endnu flere besøgende.

Besøg vores zoologiske have

Vi glæder os til at byde velkommen til en spændende, levende og lærerig dag

Se åbningstider

Her samler vi ikke på data, men på glade historier