Zoo

Vores dyr

Hos Glad Zoo har vi mere end 80 forskellige arter. Dyrene kommer både med fjer, skæl, pigge og pels

Pattedyr

Pattedyr er varmblodede hvirveldyr, der ernærer deres unger med mælk. Alle pattedyr har hår på et eller andet tidspunkt i deres liv. Pattedyr har udviklet større hjerner end andre dyr. Der findes over 4000 pattedyrsarter.

Mere om pattedyr

Krybdyr

Krybdyr er vekselvarme og lægger for det meste æg. Deres hud er vandtæt og dækket af skæl eller plader. Modsat pattedyrunger, der er afhængige af deres moder, kan krybdyr straks klare sig selv.
Der findes mere end 6500 arter af krybdyr.

Mere om krybdyr

Fugle

Fugle er de eneste hvirveldyr med fjer. De er alle varmblodede og lægger æg. Deres knogler er hule for at gøre dem så lette som muligt, så de kan flyve. Der findes dog nogle der ikke kan flyve bl.a. struds, emu og nanduer. Der findes ca. 9000 fuglearter.

Mere om fugle

Fisk

Fisk lever i vand og ånder ved hjælp af gæller. De har kranium men mangler lemmer. De deles op i bruskfisk (hajer og rokker) og benfisk (dem med skelet af ben). Fisk er koldblodede, med undtagelse af aktive svømmere så som fx hajer og tun. Fisk findes næsten overalt, hvor der er vand, og er den største gruppe af hvirveldyr med ca. 32000 arter.

Mere om fisk

Besøg Glad Zoo

Vi glæder os til at byde hele familien velkommen til en levende, spændende og hyggelig dag i vores zoologiske have.

Besøg os

Her samler vi ikke på data, men på glade historier